joi, 21 iulie 2011

Capitala Japoniei,cea mai mare metropola a lumii

Capitala Japoniei, Tokyo, este cel mai mare oras, centrul economic al tarii si unul dintre cele mai populate orase-metropola ale lumii. Poate rivaliza cu usurinta cu oricare dintre marile orase din vest in ceea ce priveste nivelul de dezvoltare economica, posibilitatile de distractie, cultura sau moda.
Initial localitatea se numea Edo (“estuar”) si era un mic sat pescaresc; numele i-a fost schimbat in Tokyo atunci cand a devenit capitala Japoniei, in 1868. Orasul a suferit doua catastrofe de proportii, marele cutremur Kantō in 1923, apoi Al Doilea Razboi Mondial, cand jumatate din oras a fost distrusa.

Tokyo are o infrastructura turistica foarte dezvoltata si ofera o gama diversificata de hoteluri si restaurante de lux, cluburi de noapte, cafenele si multe alte atractii turistice. Una dintre cele mai populare zone ale orasului este Asakusa's Sensoji, unde vizitatorii pot arunca o privire asupra a ceea ce era inainte orasul Tokyo, de la vechile sale temple budiste pana la puzderia de buticuri cu suvenire. Shopping-ul in Tokyo poate fi o experienta interesanta: aici totul se poate achizitiona, evident, daca esti dispus sa platesti (uneori, preturi exorbitante).

Cartierele distractiilor
Asakusa era in secolul trecut principalul cartier de distractii al orasului. “Anii de aur” ai cartierului au fost evocati nostalgic in romanul lui Yasunari Kawabata, “The Scarlet Gang of Asakusa”, insa ulterior faima sa a fost devansata de catre un alt cartier, Shinjuku. Astazi, Shinjuku a devenit un cartier extrem de aglomerat, gazduind cladirea Guvernului, Statia Shinjuku – cea mai frecventata statie de tren din lume, precum si foarte multe cladiri comerciale si administrative. In jurul statiei de tren au fost ridicate hoteluri de lux, restaurante sofisticate, cinematografe, baruri si numeroase magazine turistice, ce ofera electronice, in special camere video si aparate foto.

Capitala culturala
Tokyo reprezinta nu numai capitala economica a statului, ci si cea culturala, gazduind o multitudine de muzee si parcuri nationale. In Parcul Ueno exista patru mari muzee: Muzeul National Tokyo, cel mai mare si mai vechi muzeu din Japonia, ce gazduieste colectii impresionante de arta asiatica si arheologie, inclusiv obiecte ce fac parte din Comoara Nationala a statului. Muzeul National de Arta Vestica, din acelasi parc, include obiecte din sec. al XV-lea pana in perioada moderna. In Muzeul National Tokyo de Arta Moderna sunt adunate cele mai valoroase expozitii de arta contemporana japoneza si are o sectie dedicata special artei cinematografice – Centrul National de Film, cu peste 40 000 de filme japoneze, dar si straine.
Palatul Imperial din Tokyo este un obiectiv ce nu trebuie ratat cu nici un pret. Aici isi are resedinta imparatul Japoniei si se afla in Chiyoda-ku, foarte aproape de Statia Tokyo.

http://www.funtur.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu